I påsken på SFO ble det gjort mange morsomme aktiviteter. I alle ferier forsøker vi å legge opp til dager som ikke er helt vanlige som alle andre SFO dager. Vi planlegger dagene ut ifra antall barn og voksne som er tilstede på SFO.

På mandag startet vi dagen med å se eventyret om "verdens vakreste egg", før vi hadde  eggejakt her på SFO. Været var ikke det beste, men barna koste seg for det. Det ble lagt ut ulike hint i hele skolegården. Barna skulle prøve å finne disse hintene, slik at de til slutt klarte å finne hvor eggene var gjemt. Vi hadde kun en 3. klassing på SFO denne dagen, men hun tok rollen som leser av alle hintene. Barna lette etter hint, og hun leste opp hintene. Alle barna samlet seg rundt mens hun leste. Til slutt klarte de å finne eggene, og vi gikk inn å spiste disse. Etterpå hadde barna påskelunsj. Vi hadde dekket på bordet og lagt pålegg på fat slik at barna selv kunne velge hva de ønsket på skiva. Vi voksne serverte.

Det ble servert frukt og en kopp med 10 små godteribiter til fruktmåltidet. Vi koste oss med dette til filmen Pippi Langstrømpe drar til sjøs.

På tirsdag hadde vi sykkel/sparkesykkel dag på SFO. Alle barna hadde tatt med seg en sykkel eller sparkesykkel. Det var mange stolte barn som viste fram sykkelen eller sparkesykkelen sin. Alle barna hadde med seg hjelm og mange hadde med seg mange forskjellige sykkel/sparkesykkel låser som de stolt viste fram. Det ble laget en ferdighetsløype hvor barna skulle sykle/sparke  sikksakk i mellom kjegler, holde seg innenfor en korridor med kjegler,  hoppe over spader, øve på å bremse før et tau, kaste ball i et mål, se hvor fort de klarte å sykle over hele fotballbanen og kaste ertepose inni en firkant. Da alle hadde prøvd løypen fikk de sertifisering for gjennomført ferdighetsløype og brownies til premie. Til lunsj hadde vi pytt i panne.

På onsdag pakket vi sekken med mat, kakao, vann, lommelykter og ved. Vi satt oss i bilene og kjørte ut til Landehobde. Når vi kom fram til parkeringsplassen, så gikk vi opp mot en av utsiktspunktene hvor vi laget oss en base. På veien opp fant vi en en stor slynge som barna fikk prøve og vi fant mange forlatte murer og bunkerser. Alle barna var fort sultne, så vi laget bål, spikket pølsepinner og grillet pølser på bålet. Siden vi måtte vente litt på at bålet skulle bli klart, så fikk alle en kopp en kakao som ventedrikke. Etter vi hadde spist og kost oss, så pakket vi sekkene og gikk på oppdagelsestur. Vi fant mange bunkerser. Både barn og voksne koste seg med å gå inn i bunkersene. Det var litt skummelt, men med god støtte og godt lys, så beveget vi oss langt under bakken. Noen steder kunne vi til og med komme ut på en annen side. Dette var kjempespennende!