Batterijakten arrangeres hvert år av Miljøagentene

Jakten går ut på å samle inn brukte batterier til gjenvinning, slik at de ikke havner i restavfall eller kommer på avveie på andre måter. Batterier kan leveres til gjenvinning på en hvilken som helst butikk som selger batterier. Det er fortsatt en utfordring i Norge at mange kaster batterier feil. Det utgjør en brannrisiko, og flere ganger i året blir det brann i søppelanlegg fordi batterier kastes feil. Samtidig går viktige materialer tapt. Elevene som er med på Batterijakten gjør dermed en stor innsats for miljøet.

Miljøagent og fjerdeklassing Chrisander er med på laget, og skal inspirere og motivere batterijegerne der ute til å samle inn masse brukte batterier til gjenvinning. 

Batterijakten varer i tre uker. Hver uke har et nytt tema med tilhørende undervisningsopplegg og spennende oppdrag til elevene. Temaene i år er gjenvinning, teknologi og fornybar energi. 

Tre klasser vinner hovedpremien på 15.000 kroner per klasse

I tillegg premieres kreativitet og engasjement hver uke gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Det kåres også fylkesvinnere i hvert fylke. 

I 2023 samlet fjerdeklassene inn vanvittige mengder batterier: nesten 140 tonn

Det blir spennende å se hvor mye som kommer inn i år!

Det er gratis å være med 

Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan bli flinkere til å ta vare på jordens ressurser. 

Påmelding og mer informasjon på www.batterijakten.no